Lite nytt till Mor eller dig själv


Bouganvillia



Sommarmix ampel


Nya Surfinan Phantom

Sådder

Äntligen är jag klar med att plantera sommarplommor, och som vanligt är det Tagetesen som jag har i överflöd, annars så håller jag på och så boxar med Ringblommor, Atlasblommor, Eterneller Pappersblomster + en massa annat.Jag har även sått bönor och ärter av olika slag, för er som har glömt eller kommer att glömma.I år har jag även sått petunia, jag såg några jättesnygga färgkombinationer i katalogen och dom är salufärdiga om ca 10 dagar.

Jag håller även på att planterar tomaterna i större krukor så att dom blir stora för sommar kunderna. Dill har jag sått idag för kräftorna i Augusti.

Öppettider morsdag helgen

Lördag  9-15
Söndag 10-13

Nya urnor och krukor

Idag har jag fått in jättestiliga urnor från min leverantör Thor karlsson, det är stengods så det är bra kvalité. Finns i flera färger.


Det blev även några väggamplar och småkrukor.


Fjärilar till salu.

Dekoration.


Till mor.

Inför Mors dag har jag jättefina stamrosor, röda för kanonpriset 225 kr. Det finns också extra stora Orkideer, vita för 350 kr, supersnygga. Och givetvis även Sundaville i spalje röda för 275kr

Orkideer från 150 kr                         Doftranka,Stefanoitis

Odla din egen mat.

Det blir mer och mer populärt för varje år att odla själv och det är visserligen fortfarande tomater, gurka och squash som håller ställningarna i topp, men den gamla hederliga kålplantan gör en stark comeback och i år har jag 10 olika sorter (dom ser förbaskat fina ut). 1 kruka med 20-25 plantor - 25 kronor.

Squash och pumpor har jag också i mängder, utplanteras ca den 15 Juni.

Tomaterna har kommit igång och säljer bra, jag har ca 17 sorter i år, i fjol sålde jag slut på busktomaterna så i år har jag utökat sortimenter med spännande sorter från bland annat Italien och USA.

Chili har varit svåra att få tag på i år, men det finns 5 sorter att välja på.

Nytt.

Två nya chilis har kommit, Hot Banana, röd och medium stark perfekt att fylla med ost, Hot Tomato, röd men mild, ny för mig också. Nya urnor har kommit in svarta fyrkantiga av hög kvalite.



Dansk designade krukor made in Vietnam




Jättefina Petunior små och storblommiga      



"Patricia Andrea" & "Emma"                "Hot Banana"

Pelargoner.

Bordet är fullt med Pelargoner av hög kvalité, direkt från en odlare i Sösdala (Skåne). Tänk på att Pelargoner får gula knoppar om dom står i mörker i 24 timmar, då försvinner blomanlagen i ca 4 veckor - och det och det är ju inte så kul att ha gröna Pelargoner en stor del av sommaren. Om torget säljer Pelargoner för 10-15 kronor var försiktig!



Det finns fullt med vanliga Zonale pelargoner men även Röd rosen, Mårbacka, Tulpanpelargonen "Patricia Andrea" och nyheten en rosafärgad Tulpanpelargon supersnygg. Mer kommer.

Äppelträd.

Malus Profussion, prydnadsäppelträd

Chilipepparplantor.

De första sorterna har kommit in. Habanero Orange, stark men med mycket fruktig smak, ger mycket. Apache, massor av små röda heta frukter. Trinidad Seasoning, habanero men mild.

Nyheter & dylikt.

Nu har nya träd och buskar kommit. Flera sorters Magnolior - Japansk Kobus vit, Sieboldi vit och Leonard Messei rosa/vit (alla är jättefina exemplar). Bör planteras vid ett skyddat läge.
Snöbollsbuske, stor buske med stora vita blommor. Det finns även prydnadsträd som Japansk körsbär Kanzan, prydnadsäppel Malus Profussion, stamsyrén Meyer Palibin (rosa väldoftande och härdigt). Allt finns i begränsat antal men kan beställas.

Nu är äntligen sommar växthuset uppsatt, det tog lite stryk i vintras. Vi har satt upp nya ribbor och plast, fyllt borden med torv och har äntligen börjat fylla på med sommarblommor. Stamfuxia, Solanum och Margueriter har kommit, Stjärnöga (Afrikansk arguerit) som tål lite frost samt tomatplantorna har flyttat in. Det är många som frågar efter Chiliplantor - de första kommer nu på torsdag. Jag har inte odlat själv i år, men kommer att köpa in ett 10-tal.

Perenner finns i stort antal, välkända sorter som Rudbeckia Magnus, Mossfloxar, Backtimjan men även lite okända sorter som Krypande toffelblomma, Drakmynta och Toppklocka.

Öppet tider i maj.

Nu har jag öppet varje dag i Maj månad.

Vardagar   9-18
Lördagar   9-14
Söndagar 10-13

Bli kvitt mossan.



A och O för att bli av med mossan i gräsmattan är att gödsla mera! Man kan gott och väl gödsla varannan vecka, men inte full dos. Lite men oftare säger proffsen. Det kostar mycket, men man får en perfekt gräsmatta. Man kan även använda Mossa GTI ca tre gånger under säsongen, den innehåller även en liten mängd näring.

Nya växter har inkommit.

Nu har jag hämtat den första lasten för 2011, det var:

Rosor
• Nina Weibull, Allotria, Peace, Super Star m fl

• Flammentanz, Sympati, Rose de Recht, Honungsros m fl

Buskar
• Ölandstok, Syrener flera sorter, Häggmispel, Vinbär m fl

Fruktträd av alla slag


Jag ska även hämta en last till denna vecka, kom gärna in med beställningar!

Gräsmattan.

Nu kan man börja göda gräsmattan, så länge det kommer regn. NPK konstgödning finns i 20 kg säckar, men det bästa är nog hönsgödsel (40 liter 150 kr), det motverkar även mossan. Ett flytande medel finns, Lord Nelsons GrassGTI, det kan du använda även när det inte regnar.

Är mattan sliten efter vintern ska man lägga ut lite Toppdress 50 liter som har sand, kalk och näring i sig, man bör även lägga ut gräsfrön.


RSS 2.0